Vrijednost sudovanja je izuzetna, ali bez advokature, nijedno sudovanje ne može biti pravično jer advokat svojom riječju, istkanom znanjem, etikom i hrabrošću, izdiže sudovanje na Justicijene tasove kako bi mačem pravde razlučila nesavršenost sudije od savršenosti pravde.

Dušan M. Damjanović - osnivač advokatske kancelarije

Riječ osnivača

Advokatska kancelarija advokata Dušana M. Damjanovića je plod zaljubljenosti u advokaturu osnivača ove advokatske kancelarije. Zašto i otkuda ovakva misao? Čovjek može biti uspješan samo u onoj profesiji koju odabere iz ljubavi. Osnivač, advokat Dušan M. Damjanović, u advokatsku kancelariju utkao je kako neizmjernu ljubav prema advokaturi tako i gotovo deceniju i po pravničkog iskustva sticanog na različitim pravnim meridijanima – od onih sudskih do onih u samoj advokaturi.

Vizija osnivača advokatske kancelarije je da kontinuirano afirmiše advokatsku kancelariju kvalitetom pruženih advokatskih usluga razvijajući i čuvajući prepoznatljivost, poslovni ugled i povjerenje svojih klijenata.

Permanentno usavršavanje i sticanje ne samo pravničkog znanja već i multidisciplinarnih znanja, protkano visokim stepenom profesionalne odgovornosti, razvija ne samo odnos povjerenja između advokata i klijenta već i uvjerenje klijenta da će mu biti pružena najkvalitetnija pravna pomoć. I to je obaveza advokata.

Nema velikih i malih zastupanja jer gotovo svako zastupanje može da bude uzdignuto do velikih drama. I ne samo da je u tome ljepota advokatske profesije jer ona tako determiniše jedan dio čovjekove sudbine već svaki pojedinačni slučaj je izazov i prilika da advokat svojim znanjem, iskustvom, mudrošću, etikom i hrabrošću, sjedinjenim u dostojanstvo i dostojnost bavljenja advokaturom, štiti prava i interese svog klijenta.